Periodontitt

Tannløsningssykdom (kronisk periodonditt/pyrea) begynner med tannkjøttbetennelse som utvikler seg i dybden og over tid fører til at tennenes feste og kjevebeinet angripes. Tannkjøttlommen kan pga denne utviklingen bli gradvis dypere, uten at du merker det selv.
Hvis tennene dine kjennes løse, kan det være et symptom på at prosessen allerede er kommet langt. Da har bakterier og tannstein kommet så langt ned langs tannroten, at det er umulig å fjerne dette selv.
Profesjonell behandling av periodontitt tar først og fremst sikte på å stoppe utviklingen av sykdommen. Generelt vil det festet som er tapt, ikke kunne gjenvinnes. Tannlege gir deg instruksjon i hvordan du selv kan rengjøre tennene. Deretter foretar de en grundig rengjøring under tannkjøttet. En slik dyprensing er en vanskelig og tidkrevende prosess som ofte må gjøres i flere omganger. En alvorlig tannkjøttbetennelse blir henvist til spesialist.
Nyere forskningsresultater har vist at forekomsten av alvorlig periodontitt er mye høyere hos røykere enn hos ikke-røykere. Dessuten er det vanskelig å behandle sykdommen og oppnå et stabilt behandlingsresultat dersom du røyker.

 

33052350

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

©2020 by Tannklinikken Jack Kuvaas AS. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now